Šalát s konopným tofu a avokádom
Šalát s konopným tofu a avokádom
Ingrediencie:
- 200 g konopného tofu
- 1 zrelé avokádo, nakrájané na kocky
- 1 červená paprika, nakrájaná na kúsky
- 1 uhorka, nakrájaná na kocky
- 1 hrst čerstvých listov baby špenátu alebo rukoly
- 2 PL olivového oleja - 1 PL citrónovej šťavy
- Soľ a čerstvo mletý čierny koreň podľa chuti
- Sezamové semienka na posypanie
Postup:
1. Konopné tofu nakrájajte na kocky a opečte s olivovým olejom na panvici do zlatista.
2. V miske zmiešajte avokádo, červenú papriku, uhorku a baby špenát alebo rukolu.
3. Zmiešajte olivový olej s citrónovou šťavou, soľou a korením, aby ste vytvorili jednoduchý dressing.
4. Zeleninový mix polejte dresingom a dobre premiešajte.
5. Pridajte opečené tofu a posypte lúpanými konopnými semienkami.
6. Môžeme ihneď podávať.